Sterkere band door babymassage

by in Shantala babymassage 19 september 2019

Door onze jarenlange ervaring in de kraamzorg en door de verhalen van de ouders in de Baby Spa weten we dat kersverse ouders soms bang kunnen zijn om hun pasgeboren kindje op te pakken en aan te raken. Wellicht dat jij je hierin ook herkent… ?

Vooral tijdens de kraamtijd slaan de onzekerheden toe. Je bent bang om iets verkeerds te doen wat voor de baby niet fijn voelt. Niet zo gek, want een pasgeboren kind is natuurlijk kwetsbaar en fragiel. Bovendien is de kraamtijd ook geen makkelijke periode voor ouders. Slapeloze nachten, kraamtranen, veel luiers en vrienden/familie (die je al een tijd niet hebt gesproken of gehoord) die ineens op bezoek willen komen. En voor je het weet is de kraamhulp al weer weg en moeten jullie het zelf nu voor het echie gaan doen. Maar ja hoe werkt een baby nou eigenlijk? Hoe kan ik mijn baby het beste oppakken zonder hem/haar pijn te doen? Help!

Dit zijn onzekerheden waar veel kersverse ouders tegenaan lopen. Zonde, want uit onderzoek blijkt dat huid op huid aanrakingen tussen ouders en baby in de eerste levensfase erg belangrijk zijn. Het geven van een baby massage kan de band tussen ouder en kind verbeteren. Een baby massage zorgt voor een belangrijk en fijn contactmoment van aandacht tussen ouder en kind.

Tijdens een sessie van de baby massage bij ons leer je als ouder(s) zelf de Shantala baby massage te geven. Moeilijk? Nee joh! Onze ervaren babymasseuse leert je de juiste technieken die je thuis op elk moment ook kunt toepassen. Op deze manier kan je kleine lekker relaxen terwijl je tegelijkertijd ook aan het bonden bent met elkaar. Daarnaast brengt het geven van een baby massage ook andere lichamelijke voordelen met zich mee. Denk hierbij o.a. aan stimulatie van de darmpjes, vermindering van krampjes, daling van stresshormonen en betere doorbloeding. Kortom: het leren geven van een Shantala massage is een zen momentje voor jou en je baby. Tijdens de sessie in de Baby Spa, maar zeker ook voor momenten thuis.