Tips tegen slaapproblemen voor jou baby

by in Algemeen 19 februari 2024

Iedereen weet dat het leven met een baby niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Bijvoorbeeld de nachten van jouw kleine, waar jij vaak zat wakker gemaakt wordt omdat hij wilt eten/drinken of iets anders van je nodig heeft. Wanneer gaat je baby doorslapen? In deze blog geven wij handige tips!

Rustige slaapomgeving


Zorg ervoor dat je je baby in een rustige omgeving legt, bijvoorbeeld in een eigen kamertje. Als hij in een rustige omgeving ligt voelt de kleine zich ook een stuk rustiger waardoor dit een grote invloed heeft op het slapen.

Knuffel voor het slapen


Een kleine knuffel voor je baby om mee te slapen geeft ze een veilig gevoel. Knuffels bieden veel steun aan je baby ook geeft de knuffel meer zekerheid, troost en helpt bij de ontwikkeling van je baby. Zorg er wel voor dat het een kleine knuffel is en geen grote, een grote knuffel kan namelijk gevaarlijk zijn voor je baby. Tip: koop er 2 zodat als de een kwijt is, je altijd de andere nog hebt!

Vast ritme


Rust, reinheid, regelmaat. 3 erg belangrijke woorden als het gaat om de opvoeding van jouw kleine. Zo ook bij het bedtijdritueel. Zo is het voor je baby iets meer voorspelbaar en weet hij wat er gaat komen. Dat kan hem een veilig gevoel geven. Een vast bed ritueel zorgt ervoor dat jouw kleine makkelijker in slaap valt en ook grotere kans op doorslapen ????

Baby float


Het baby floaten kan buikkrampjes verlichten. Maar ook kan de baby nog even zijn energie kwijt voor die gaat slapen. Tijdens het floaten gebruikt jouw baby veel spieren waardoor ze vaak moe worden en dus ook beter kunnen gaan slapen. Het babyfloaten kan een impact hebben op het slaapritme van jouw kleine, het geeft ze namelijk een warm, fijn en veilig gevoel! Je kan nu bij ons een float only arrangement boeken voor €40,-.

Autorijden


Als je dit ziet denk je waarschijnlijk waarom autorijden. Maar ja autorijden! Als je kleine niet in slaap komt of juist alweer even wakker is. Stap de auto in en ga even een klein stukje rijden. Baby’s worden rustig van het geluid en de beweging van de auto en vallen hierdoor makkelijker in slaap.

Baby massage


Geef je baby een shantala massage voor je hem in bed legt. Door je baby een massage te geven worden ze rustig en ontspannen. Als je hem masseert stimuleer je de bloedsomloop en zo kan je kleine gewoon rustig in slaap vallen. Je kan nu bij de baby spa een shantala massage boeken voor €40,-.

Elke baby is natuurlijk anders en doet alles op zijn eigen manier, net als de ouders! Niets is fout, zolang je maar doet wat voor jou/jullie goed voelt. Misschien kunnen deze tips je een handje helpen. En nog een tip: wij bieden ook een sessie aan met het floaten én de shantala massage.