Slaaptips voor jouw baby

by in Algemeen, Rotterdam 7 maart 2022

Baby’s hebben veel slaap nodig om te groeien en om zich goed te kunnen ontwikkelen. Soms kan het moeilijker zijn dan het lijkt om jouw baby goed te laten slapen. Onderstaande tips kunnen jou wellicht helpen hierbij!

Vast bed ritueel

Duidelijkheid en structuur zijn twee belangrijke dingen in de opvoeding, dus ook bij het slapengaan. Zorg dat je het in een vaste volgorde doet. Je kindje in bad doen, pyjama aantrekken, verhaaltje lezen of een liedje zingen, etc. Zo kan jouw kindje tot rust komen op dat moment en als er ooit slaapproblemen komen, kan je hier altijd op terugvallen! Gaat jouw kleine uit logeren? Vertel ook hen over het ritueel, zodat zij dit over kunnen nemen.

Rust

Probeer ervoor te zorgen dat er eind van de dag niet te veel prikkels zijn voor jouw baby. Zet de TV en computer uit en breng hem rustig naar bed. Als hij te veel prikkels heeft gehad, kan het zijn dat hij gaat huilen en/of slecht slaapt.

Verschonen

Verschoon de luier ’s nachts alleen wanneer het écht nodig is. Heeft jouw baby een gevoelig huidje of luieruitslag? Dan is het verstandig om hem ook ’s nachts te verschonen. Net als in de zomermaanden, wanneer de baby’s sneller geïrriteerde billetjes krijgen.

Een goede temperatuur in de kamer

De beste temperatuur voor een babykamer ligt tussen de 16 en 18 graden. Is jouw kleine te vroeg geboren? Dan wordt er 18 tot 20 graden geadviseerd. Bouw dit langzaamaan af naar de 16 tot 18 graden. Uiteraard is goede ventilatie ook erg belangrijk op de slaapkamer van jouw kindje.

Twijfel je of het de juiste temperatuur is? Voel dan even aan zijn nekje. Als hij erg warm en zweterig is, heeft hij het te warm.

De wakkertijden

Op den duur zal er een patroon ontstaan in het slaapritme van jouw baby. Zo kan je kijken wat de wakkere tijd is van hem, de tijd dat hij wakker is tussen zijn slaapjes door. Zo kan je hem op tijd weer in bed leggen, voordat hij eigenlijk al té moe is en gaat jammeren. Dan kan je hem gewoon vrolijk in bed leggen en valt hij vanzelf in slaap.

Baby’s kun je niet verwennen

Zeker tot de drie maanden oud kan je jouw baby niet verwennen. Troost de kleine gewoon als hij huilt, houd hem bij je en knuffel lekker met hem. Wil hij alleen maar op jouw borst slapen? Prima! Niets zo lekker als jouw kleine dicht bij je te hebben.

De Baby Spa

Wist je dat De Baby Spa ook baat kan hebben bij het slecht slapen van baby’s? Het warme water van de badjes werkt kalmerend en is erg goed voor het slaapritme. Vaak vallen de baby’s tijdens het badje of tijdens de Shantala babymassage ook heerlijk in slaap ???? Kom jij genieten met jouw kleine? Tot snel!