Op vakantie met je kleine

by in Algemeen, Rotterdam 30 mei 2022

De vakantieperiode is weer in zicht! Het is belangrijk om een geschikte locatie te kiezen, zowel qua land als overnachting. Zo zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden zoals de hygiëne in een land, maar ook de veiligheid van je verblijf. In deze blog geven we een aantal tips om rekening mee te houden qua locatie, reis, voeding en meer!

Ga vooral ontspannen je vakantie in!

Uiteraard heb je verschillende soorten vakantiedoelen, denk aan een backpack vakantie, actieve vakantie om leuke bezienswaardigheden te bezoeken, een kampeervakantie, maar de meest voorkomende vakantie is uiteraard de zonvakantie! Het zonnetje dat naar je lacht, zomerse temperaturen en een helderblauwe zee. Tijdens een zonvakantie wil je uitrusten op het strand of langs het zwembad, maar om je vakantie nog rustiger in te gaan voor zowel jezelf als je baby is het belangrijk om je vakantie zonder stress in te gaan!

Neem voldoende rust voordat je vertrekt. Fijn voor jou, je partner en vooral voor de baby. Baby’s kunnen al heel snel aanvoelen hoe de ouder gespannen kan zijn. Ze voelen stress aan van ouders en dat heeft invloed op hun humeur.

De Baby Spa

Zoals boven benoemd is de rust van de baby en voor jezelf een belangrijke factor.
Mocht je niet op vakantie gaan is De Baby Spa DE oplossing om je baby ontspannen de vakantie in de laten gaan, maar uiteraard ook voor jezelf! De meest bekende voordeel van het Floaten is natuurlijk dat het een ontspannen en relaxed gevoel geeft. De druk van het warme water en het gevoel van zweven op het water voelt fijn en rustgevend. Aansluitend op het floaten staat de massage natuurlijk ook op zich te wachten! De Shantala Massage is een fijn contactmoment tussen jou en je baby, dat stimuleert de hechting en zorgt voor een gevoel van geborgenheid. Hierdoor creëer je rust voor jouw en je baby!

Uiteraard kan het ook zijn dat je lekker in Nederland je vakantie doorbrengt, ook dat kan je vieren bij De Baby Spa! Maak er bijvoorbeeld een dagje uit van in Rotterdam of in Tilburg waar er uiteraard genoeg te doen is! 

De Reis

Je hebt verschillende soorten manieren om op vakantie te gaan, de meest voorkomende zijn het reizen met de auto en/of het vliegtuig.

Als je met de auto reist, probeer dan niet langer dan 1,5 a 2 uur achterelkaar door te rijden. Geef je kleine even wat tijd en ruimte om zich te bewegen en een luchtje te happen, ook fijn voor jezelf natuurlijk! De temperatuur speelt ook een grote rol, zorg ervoor dat de temperatuur in de auto niet te warm, maar ook niet te koud is.

Als je met het vliegtuig reist, zit je kindje tot 2 jaar bij je op schoot of bij langere vluchten in een bassinet voor de stoelen. Wat goed is om te weten is dat je wel een eigen stoel voor je kleine moet boeken! Je kan ervoor kiezen om het autostoeltje als handbagage mee te nemen en in de vliegtuigstoel te laten bevestigen.

Neem in je handbagage genoeg spullen mee om een paar dagen uit de voeten te kunnen met je baby. Denk aan de belangrijkste dingen zoals babyvoeding, kledingsetjes, zetpillen, zonnebrandcrème en zalfjes. Mocht je bijvoorbeeld zijn geland op bestemming en je koffer raakt zoek op het vliegveld, kan je in ieder geval vooruit met de bovenstaande producten die je bij de hand hebt. Een buggy mag je overigens bij de meeste vliegmaatschappijen gratis als extra stuk ‘handbagage’ meenemen. Tot de gate kan je de buggy gebruiken, daarna gaat hij het ruim in.

Voeding

Hoe verwarm je je flesvoeding? Moet je eigen babyvoeding meenemen vanuit thuis of koop je dat op locatie? Dat zijn een aantal vragen die erbij komen kijken als je op vakantie gaat. Maar wat is er echt nodig qua voeding voor je kleine als je inpakt?

Geef je borstvoeding? Dan kun je je kindje natuurlijk voeden wanneer hij/zij honger heeft. In landen met hogere temperaturen, zal je kindje ook meer moeten drinken. Leg hem dus wat vaker aan!

Daarop aansluitend is het belangrijk bronwater te kopen en niet vanuit de kraan te halen. In sommige landen is het leidingwater officieel veilig, maar kan je er toch ziek van worden. Dit heeft te maken met de leidingen waar het water doorheen stroomt. Het leidingennet is in het buitenland vaak niet goed onderhouden.

Om gewenning van de voeding niet te verliezen bij je kleine is het verstandig om zelf melkpoeder mee te nemen. Uiteraard hebben ze in het buitenland ook babyvoeding, maar dat zal misschien niet hetzelfde merk zijn als je kindje gewend is.

En om je vakantie echt goed in te gaan is het natuurlijk ook handig om een thermoskan mee te nemen, dan kan je bronwater verwarmen en in de thermoskan doen zodat je altijd een flesje warme voeding klaar kunt maken.

Nu je klaar bent op je vakantie in te gaan kan je nog lekker genieten van je kleine bij ons in de spa! Boek makkelijk en snel je afspraak hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *