De Float & Shantala in het kort

by in Algemeen, Babyfloat, Rotterdam, Shantala babymassage 6 juni 2022

Het Float & Shantala arrangement is één van de meest bekende/populaire arrangementen als het gaat om De Baby Spa. Maar wat houdt het nu precies in? Hoelang duurt het arrangement? Wat moet je meenemen en wat zijn de voordelen ervan?

De Baby Spa

Laten we bij het begin beginnen. Want misschien ken je het nog niet, ‘de baby spa’, of heb je er ergens wel een keer over gehoord. Bij de baby spa komen baby’tjes tussen de 2 weken en 12 maanden oud om te genieten en te ontspannen van een arrangement, waarbij de kleintjes floaten met een speciale nekband om hun nek, een heerlijke Shantala babymassage krijgen of waarbij ze samen met een vriendje kunnen floaten! Er is van alles mogelijk ???? En naast dat het erg ontspannend werkt voor de baby’s heeft het ook vele voordelen voor allerlei fysieke ongemakken. Maar daarover later in deze blog meer ????

De Float & Shantala

Dan nu het Float & Shantala arrangement. Zoals de naam het eigenlijk al zegt, gaan de kleintjes hierbij eerst genieten van een floatsessie. Dit zal ongeveer 10-20 minuutjes duren (afhankelijk van of de baby het volhoudt). Ze krijgen een speciale drijfband om hun nek, die uiteraard 100% veilig is, en zo kunnen ze zich gewichtloos door het babybadje bewegen.
Als de tijd in het badje erop zit, gaan we door naar de heerlijke Shantala babymassage! Één van onze ervaren, professionele collega’s zal jullie hierin begeleiden op een pop. Je geeft de massage namelijk altijd zelf aan jouw baby, ook omdat deze massage de band tussen ouder en kind kan versterken. Ook de massage zal ongeveer 10-20 minuutjes duren. Hierna is jouw baby helemaal zen en relaxed en kan je hem weer lekker aankleden, zodat hij heerlijk kan gaan slapen ????

Wat moet ik meenemen naar mijn bezoek?

Een vraag die wij vaak krijgen van bezoekers is ‘wat moet ik allemaal meenemen?’. En het antwoord daarop is eigenlijk kort maar krachtig; vrijwel niks! Het enige wat jullie mee moeten nemen, zijn droge en schone kleertjes/luier voor na de sessie en eventueel een speentje o.i.d. Verder hebben wij alles voor jullie in huis, zoals een zwemluiertje, hydrofiele doeken om de kleine mee af te drogen na zijn floatsessie en heerlijke massage oliën die allemaal hun eigen voordelen hebben. Voordat je begint aan de massage zal één van onze collega’s uitleggen welke massage olie waar goed voor is, zodat jij een keus kan maken welke er het beste bij jouw kleine past. Met deze olie ga jij jouw baby heerlijk masseren ????

De voordelen van de Float & Shantala

Naast dat het allemaal erg ontspannend en fijn is voor jouw baby (en daardoor natuurlijk ook voor papa en mama????), heeft het ook vele andere voordelen! Hier een paar op een rijtje:

  • Het is goed voor de spieren, longen en het hartje van jouw kleine. Een floatsessie staat voor een baby gelijk aan een uur intensief sporten voor volwassen.
  • Het verbetert de balans en coördinatie. Op de lange termijn kan dit ervoor zorgen dat hij hierdoor eerder gaat kruipen, lopen of zwemmen.
  • Het verminderd krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering
  • Het verbeterd het slaapritme van de kleine. En geef eerlijk toe, welke ouder wilt dat nou niet ????

Wil jij na het lezen van deze blog zo’n heerlijke Float & Shantala boeken? Boek hem dan nu voor maar €40,-! Tot snel ????