Oh nee, mijn baby huilt!

by in Algemeen, Rotterdam 30 augustus 2021

Huilen… Welke baby doet het niet? Helaas hoort dat ook bij het opvoeden en ouder zijn. Maar een belangrijkere vraag om te stellen is; hoe ga je hiermee om? Hoe weet je waarom je baby huilt en wat hij duidelijk probeert te maken? En misschien nog wel het belangrijkste; Hoe krijg je hem weer stil? In deze blog gaan we daar iets dieper op in!

Communicatie van je baby

Zoals de meeste van jullie misschien al wel zullen weten, communiceert jouw kleintje door te huilen. Dit is één van de manieren waarop hij duidelijk probeert te maken dat hij iets van je wilt. Baby’s huilen vanaf het moment dat ze geboren worden. Rond de 6 – 8 weken huilen baby’s gemiddeld 2 tot 2,5 uur per dag. Naast huilen kan je baby door lichaamssignalen laten merken dat hij iets nodig heeft. Hij sabbelt op zijn handje en maakt smakkende geluidjes als hij honger heeft en hij zal aan z’n oortje zitten en in zijn oogjes wrijven als hij moe is. Dit zijn natuurlijk signalen die je alleen ziet en merkt als je naar je baby kijkt. Huilen is een krachtig communicatiemiddel, omdat je het altijd hoort.

Soorten huilen

  • Behoefte huilen; hierbij wilt je baby jou laten weten dat hij iets van je nodig heeft. Hij heeft honger en wilt gevoed worden, hij is moe en wil slapen of hij heeft behoefte om eventjes bij jou te zijn en lekker met je te kroelen.
  • Trauma huilen; dit klinkt nogal dramatisch, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. Het kan zijn dat je baby een dag heeft gehad met heel veel prikkels en hierdoor een beetje overprikkeld is. Door het huilen kan jouw kleintje deze prikkels en emoties verwerken.

Huilen als verwerking

Naast dat wij een bevalling als heftig kunnen ervaren, kan dit ook zeker het geval zijn bij jouw baby. Ook hij kan heel moe zijn van de bevalling. Ook hierbij kan het zijn dat hij deze ervaring moet verwerken en dit doet door te huilen. Daarnaast voelt een baby de gevoelens van zijn moeder heel goed aan. Als jij verdrietig bent of stress hebt, voelt de kleine dit ook. Hij kan zijn eigen gevoelens en die van zijn moeder nog niet goed scheiden. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het kan dus dat jouw baby huilt om jouw emoties. Hier hoef je je helemaal niet schuldig over te voelen, want ook jij mag nog wel eens een off day hebben! Ga ze ook niet proberen in te houden, want je baby voelt jouw emoties toch wel.

Herken de huil van jouw kleintje

Hoe herken je nou of je baby huilt omdat hij iets wilt of omdat hij iets aan het verwerken is? Kijk eerst of je baby iets nodig heeft op dat moment. Moet hij eten? Moet hij verschoond worden? Moet hij slapen? Als hij is voorzien van al deze behoeften, dan kan het zijn dat hij zijn emoties uit. Is dit het geval? Neem je baby dan lekker bij je en laat hem zijn emoties verwerken. Misschien heb je het gevoel dat je het huilen moet stoppen, probeer dit dan niet te doen. laat hem maar even lekker uithuilen. En hoe cliché het misschien ook klinkt; Volg je moedergevoel. Als jij het idee hebt dat er iets mis is met je baby, trek dan aan de bel! Liever het zekere voor het onzekere, toch? ????

Wat kan De Baby Spa voor je betekenen in dit verhaal?

Wij als Baby Spa kunnen jullie ook zeker helpen om je kindje rustiger te laten worden. Slaapt hij slechter omdat hij als maar zo aan het huilen is? Heeft hij last van reflux of krampjes, waardoor hij veel huilt? Kom dan eens bij ons langs! Het floaten en de shantala massage staan erom bekend dat ze ook voor deze fysieke ongemakken goede hulp kunnen bieden. Ook uit ervaringen die wij horen van onze vele klanten, merken we dat de baby’s er echt rustiger van worden en beter slapen. Neem anders eens een kijkje tussen één van onze vele reviews ???? Dus boek je afspraak en kom binnenkort een keertje langs! Het proberen waard, toch?

Probeer anders ook onze fijne massage oliën eens uit voor maar €3! Deze gebruiken wij in De Spa voor tijdens de massages, maar deze zijn ook te verkrijgen in onze webshop! Iedere olie heeft zijn eigen voordelen; Mandarijn massage olie helpt tegen slaapproblemen en buikkrampjes, buikjes massage olie kan ook een fijne werking hebben tegen buikkrampjes en het bevordert de spijsvertering en de lavendel massage olie heeft een fijne rustgevende werking voor de kleine.