Vanaf welke leeftijd baby spa?

by in Algemeen, Babyfloat 29 juni 2020

Onze meest gestelde vragen blijven toch altijd wel:

Vanaf hoe oud kan ik mijn kindje naar De Baby Spa brengen?
En vanaf welke leeftijd wordt het floaten nou echt ‘leuk’?
Tot hoe oud is De Baby Spa?

In deze blog geven we daar uitgebreid antwoord op, zodat jij De Baby Spa op de juiste leeftijd zal bezoeken

Al onze arrangementen zijn geschikt voor baby’s van 2 weken tot 8 maanden oud

Onze baby spa is volledig ingericht voor de aller kleinste. Zo kunnen baby’s vanaf 2 weken oud (mits naveltje goed is geheeld) al bij ons terecht. Veel ouders plannen dan ook vanaf een aantal weken oud met regelmaat een bezoek bij ons in om zo de ontwikkeling van de baby optimaal te kunnen stimuleren.

In zo’n situatie is het altijd ontzettend jammer dat de baby de 8 maanden heeft bereikt en daarom te oud is geworden. Wij hanteren een adviesleeftijd van maximaal 8 maanden, omdat baby’s vaak na deze leeftijd te groot worden voor de badjes. Het risico hiervan is dat de baby dan kan gaan staan en afzetten in het badje. Op deze manier kan de baby niet meer optimaal floaten en ontspannen. Daarnaast krijgen baby’s van 8 maanden of ouder vaak ook meer besef, en vinden zij zo’n floatband om hun nek niet meer fijn zitten.

Onze floatbanden zijn trouwens 100% veilig en gecertificeerd. Door de druk van het water kunnen de kleintjes zich gewichtloos bewegen en zal hun lichaamsgewicht niet zwaar zijn aan de nekjes.

Vanaf wanneer wordt het floaten nou ‘echt leuk’ voor de baby?  

Natuurlijk is het ene kind het andere niet. Daarom zal niet elke baby van 2 weken oud een volledig arrangement kunnen volhouden. Naast dat een floatsessie ontspannend werkt, is een sessie ook intensief en worden alle spiertjes in het lichaam aan het werk gezet. Daarom is het begrijpelijk dat sommige ouders nog even wachten tot hun kleine wat ouder is, zodat ze echt het optimale uit de sessie kunnen halen. Er is daarom geen juist antwoord op bovenstaande vraag. Er zijn baby’s van 2 weekjes die het volledige arrangement volledig kunnen volhouden, maar ook baby’s die dat pas vanaf 6 weken kunnen.

Als ouder kun je voor jouw kleine het best inschatten wanneer jullie kunnen langskomen voor de baby float en de Shantala babymassage. Wij begrijpen dat sommige ouders enorm enthousiast zijn, en wellicht nog tijdens de zwangerschap hebben besloten dat ze graag naar de Baby Spa willen gaan. Maar soms kan het verstandig zijn om nog even te wachten tot de baby iets meer ‘aankan’.

Echter, adviseren wij om niet te wachten tot de baby al 7 of 8 maanden tijdens jullie eerste bezoek. Uit ervaring blijkt dat na een fijn en tevreden bezoek aan de Baby Spa er vaak nog een bezoek ingepland wordt. En wanneer jullie baby al bijna de maximale leeftijd heeft bereikt wordt dit lastig. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij daarom om je eerste bezoek tot de maximaal 6/7 maanden in te plannen.