Hoe kan jij je baby het beste verzorgen na de geboorte?

by in Algemeen 7 november 2022

Na 9 maanden in je buik te hebben geleefd is daar eindelijk je kleine frummel! Natuurlijk zit je nu compleet op een roze wolk en bent helemaal verliefd op je kleine. Maar hoe ga je jouw baby eigenlijk goed verzorgen? Er komt zoveel bij kijken! Gelukkig hebben wij wat tips voor je om een rijtje gezet om je wat handvaten te geven in deze nieuwe tijd.

Met je baby in bad

In het begin doe je je kindje zo’n twee a drie keer per week in bad. Je kunt eventueel een scheutje milde wasgel of bad-olie toevoegen aan het lauwwarme badje, maar dit is niet perse nodig! Baby’s zweten niet en worden ook niet snel vies van het spelen zoals peuters en kleuters bijvoorbeeld wel hebben. Denk vooral ook na over het tijdstip wanneer je hem of haar in bad doet en neem er goed de tijd voor. Net voor of na het eten in bad is meestal niet zo prettig voor je baby!

Wist je trouwens dat je jouw baby al na 14 dagen oud mee kunt nemen naar onze baby spa? In de baby spa bieden we verschillende arrangementen aan zoals een floatsessie. Tijdens de sessie krijgt je kindje een speciale drijfband om en mag dan lekkeren dobberen in het heerlijke warme water van de jacuzzi. Ook hebben we de vriendjesdate waarin je kindje gezellig samen met een vriendje kan spetteren in een badje! Hoe leuk is dat?!

Een lekker zacht babyhuidje

Baby’s hebben een erg kwetsbaar en zacht huid van zichzelf. Natuurlijk wil je dat zachte huidje zo houden en is het van belang deze dus goed te verzorgen. Na het badderen kun je het best een katoenen doek gebruiken om de baby droog te deppen. Hierna kun je een neutraal verzorgingsproduct gebruiken om de huid mee in te smeren. Dit helpt schilfertjes te voorkomen. Een lekkere massage draagt ook bij aan de verzorging van je kleine. Zo bieden we in de babyspa een arrangement aan waarbij de baby kan genieten van een heerlijke Shantala babymassage. Onder begeleiding van een professioneel masseuse ga jij je kleintje zelf masseren. Tijdens het masseren krijg je ook nog super fijne tips van de masseuse die je thuis kunt gebruiken! Bij het masseren wordt een heerlijke massageolie gebruikt. Hiervan zijn een aantal geuren: lavendel olie, mandarijn olie en de buikjes olie. Ze hebben elk hun eigen voordelen voor de baby! Een babymassage is voor zowel ouder als kind een mooi moment voor ontspanning en liefdevolle aandacht. Ook versterkt het de band tussen ouder en kind en heeft het allerlei positieve effecten voor je baby. Zo kan het de slaap verbeteren en krampjes voorkomen of verhelpen.

Tip! De massageoliën zijn ook te bestellen in onze shop! Met alle goede tips die je tijdens de shantala massage hebt gekregen van de masseuse kan jij thuis ook aan de slag om je babytje heerlijk te verwennen.