Hoe een babymassage verkoudheidsklachten kan verminderen

by in Shantala babymassage 9 december 2019

Het is December! Voor vele een maand vol gezelligheid, samen zijn en lekker eten. Maar helaas betekent het ook dat de temperatuur is gezakt naar het vriespunt en we allemaal in dikke truien en jassen rondlopen. Want wanneer je dit niet doet, heb je zo een koutje te pakken.

En dit geldt ook voor je kleine… Nu is een verkoudheidje natuurlijk niet zo erg, het helpt juist het immuunsysteem van je baby te ontwikkelen. Maar een verkoudheid kan voor jou en je baby ook een ellendige tijd veroorzaken. Vooral als ze een verstopte neus hebben en het moeilijk vinden om te eten en/of slapen.

Een Shantala babymassage kan hierbij op twee manieren helpen: ten eerste door het immuunsysteem te verbeteren en ten tweede door fysiek te helpen het slijm te verwijderen.

Verschillende onderzoeken benadrukken het belang van aanraking bij de ontwikkeling van het immuunsysteem. Uit een test van dokter A. Montague is gebleken dat kinderen van 10 weken oud wiens moeder werden geleerd om de rug van de baby te strelen minder verkouden waren als kinderen van 10 weken oud waarbij dit niet werd gedaan. Hiernaast hadden zij ook meer last van overgeven en diarree dan de kindjes waarbij aanraking wel werd gestimuleerd. Dit is dan ook een van de redenen dat wij de Shantala babymassage niet zelf aan de baby’s geven, maar wij deze graag aanleren aan alle ouders die bij ons in de zaak komen. Zo kunnen ouders thuis nog verder aan de slag met de geleerde technieken.

Wij raden het af om bij ons te komen wanneer je baby verkouden is. Hierdoor kunnen de baby’s niet het maximale uit een sessie halen. En bovendien kunnen andere baby’s hierdoor worden aangestoken.

Maar mocht je toch graag je baby zelf willen masseren tijdens een verkoudheid van je kleine zouden wij zeggen: DOEN!
Een Shantala babymassage kan een verstopte neus helpen verlichten. Gebruik hiervoor je duimen in opwaartse en neerwaartse bewegingen langs de zijkanten van de neus van je baby. Dit zal helpen om zowel de neusgaten te openen als het slijm te verwijderen. Vervolgens masseer je het gebied onder de jukbeenderen om de holtes te stimuleren. Bij hoesten, probeer dan met een hartvormige beweging over de borst en boven rug te masseren om de longen te stimuleren en vrij te maken.

Maar wanneer je kleine echt ziek is, zal hij/zij waarschijnlijk niet zitten te wachten op een massage. Masseer je baby niet bij koorts en vermijd de lymfeklieren te masseren als ze zijn opgezwollen. In zulke gevallen helpt knuffelen en over het ruggetje wrijven nog steeds het best.