Alles over de baby float

by in Algemeen, Babyfloat, Rotterdam 11 oktober 2021

De baby float wordt een steeds bekendere term. Een paar jaar geleden was het nog niet zo bekend in Nederland, maar inmiddels begin je het steeds vaker te zien en te horen. Maar wat is de baby float nou eigenlijk en is de baby float gevaarlijk? In deze blog meer hierover, dus lees gauw verder!

Wat is de baby float?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is de Baby float? Baby float is een ontspanmomentje voor jouw kleine. Hij kan heerlijk ronddobberen in een verwarmd bubbel badje. Iedere baby heeft zijn eigen badje en deze worden na iedere baby/sessie gereinigd. Hygiëne staat bij ons in De Baby Spa voorop! De badjes bevatten geen chloor of andere gevaarlijke, toegevoegde stoffen, omdat babyhuidjes hier vaak niet tegen kunnen. De badjes hebben altijd de perfecte temperatuur voor jouw baby, zodat ze het heerlijk warm zullen hebben tijdens het floaten.

Voordelen van de baby float

Naast dat de baby float erg ontspannend en genieten is voor jouw baby, heeft het ook genoeg voordelen! Hier een paar op een rijtje;

  1. Het bevordert het slaapritme en kalmeert (onrustige) baby’s
  2. Vergroot de longcapaciteit en versterkt spieren & botten
  3. Bevordert de zwemreflexen, coördinatie en het zelfbewustzijn
  4. De zachte tegendruk van het water heeft een positief effect op de spijsvertering en de intensiteit van krampjes
  5. En uiteraard het relaxen voor jouw kleine is een heel groot voordeel ????

Zoals je hierboven ziet is de baby float goed voor heel veel dingen! Zowel voor de ontspanning als voor de fysieke ongemakken van jouw baby.

Is de baby float gevaarlijk?

Dan een vraag die wij best vaak te horen krijgen; Is de baby float gevaarlijk? Het antwoord is kort maar krachtig. Nee. De baby float is niet gevaarlijk. Sommige ouders zien dit voor het eerst en vinden het er toch een beetje eng/gevaarlijk uitzien. Maar ik kan je met alle zekerheid zeggen dat het 100% veilig is. Onze drijfbanden zijn speciaal gemaakt van schuimachtig materiaal, dit is materiaal wat ook echt ontworpen is voor drijfbanden. Onze banden zijn gecertificeerd en hierdoor ook 100% veilig. Wil je meer lezen over onze eigen drijfbanden? Lees hier dan meer!

Drijfbanden De Baby Spa

Baby float bij De Baby Spa

Uiteraard kan je bij ons terecht voor de baby float! De leeftijd voor onze baby spa is 2 weken tot 12 maanden. Vanaf 2 weken zullen de baby’s floaten met de nekband om. Vanaf het moment dat ze 8 maandjes oud zijn hebben wij een speciaal arrangement en ook speciale drijfbanden, de zitband. Zoals je leest hebben wij verschillende arrangementen waarbij je baby kan relaxen tijdens zijn baby float. Ook in combinatie met de shantala babymassage is bij ons mogelijk! Vanaf €40 kunnen jullie al heerlijk komen genieten bij ons!