De ontwikkeling van je baby

by in Babyfloat, Shantala babymassage 1 juli 2024

Als je voor het eerst ouders wordt kan het hier en daar wat wennen zijn met bepaalde dingen. Je hele leven verandert compleet. Nu vraag je je misschien af, hoe ontwikkeld de baby zich in het eerste jaar? Dat ga ik je allemaal in deze blog vertellen! Lees je gezellig mee?

De groei en het gewicht van je baby

Een pasgeboren baby ontwikkeld zich best snel. Het zal je verbazen maar die kleine word snel groot! Je baby leert elke dag iets nieuws, ook al kan je kindje sommige dingen pas doen vanaf een bepaalde leeftijd. Dit heeft te maken met de ontwikkeling van het zenuwstelsel!  

Als je kindje eenmaal begint met het ontwikkelen van zichzelf, dan stop het niet. Baby’s groeien hartstikke snel en hun lengte neemt in het eerste jaar toe met 25cm. Een baby weegt gemiddeld 3500 gram na de geboorte. Wel verschilt het gewicht qua baby, dit ligt aan hoelang de zwangerschap heeft geduurd! Ook is het vrij normaal dat je baby wat afvalt na de geboorte, je moet er wel op letten als je baby meer dan 10% van zijn gewicht verliest.

Het gehoor en zicht van je baby

Vlak na de geboorte van je baby kan hij alleen vormen, licht en beweging onderscheiden. Ook ziet je baby alles in zwart, wit en grijstinten. Je baby kan kijken tot een afstand van ongeveer 20 cm. Na ongeveer 3 weken na de geboorte kan je baby kleuren gaan zien.

Vanaf de 21e week van je zwangerschap kan jouw baby horen. Natuurlijk hoort een baby niet gelijk alles, het begint bij de hartslag van zijn moeder. Ook kan je baby niet op alle geluiden reageren. vanaf ongeveer 4 maandjes kan je baby zich draaien naar het geluid.

De motoriek van je baby

De beweging van je baby is erg belangrijk. In het eerste jaar ontwikkeld de baby zich snel als het gaat om de motoriek en leren zij om dingen te pakken, vast te houden en te verplaatsen. Ook leren de baby’som te zitten, te staan, kruipen en lopen! Vanaf 2 maandjes kan je kleine al trappelen en spartelen met de beentjes. Vanaf 4 maandjes kan de baby draaien. Na 7 maandjes kan de baby al stabiel rechtop zitten met steun. Na 9 maandjes kruipen en na 12 maanden kan je baby lopen aan een handje.

Leuk idee voor de baby!

Als je baby is geboren kan je hem/ haar vanaf 14 dagen na de geboorte tot aan 12 maandjes heerlijk laten genieten van een float sessie! De baby float is ook goed voor de motoriek van je baby. Zo leren ze motorische vaardigheden, coördinatie en de spierkracht! Dus mocht je je kleine heerlijk willen laten genieten van een babyfloat en baby massage terwijl hij ontwikkeld? Dan heb ik wat babyfloat arrangementen voor je. Je baby kan tot 8 maanden terecht bij ons voor een Float & Shantala babymassage. Tijdens dit arrangement kan de baby heerlijk genieten van het warme badje en vervolgens sluit je de sessie af met een baby massage die wordt gegeven door jullie als ouders zelf! Vanaf 8 tot 12 maanden is de kleine welkom voor een Fun Float! Zien we je snel?