Baby float

Bij de Baby Spa kun je iets heel bijzonders ervaren: de baby float. Je kleintje krijgt een speciale drijfband om en mag dan lekker dobberen in het warme water van de baby jacuzzi. Heerlijk ontspannend. Na een tijdje gaan de bubbels en gekleurde lampen aan en wordt het nog leuker. Floaten biedt een heleboel fijne voordelen. Zo brengt het jullie dichter bij elkaar en bevordert het de ontwikkeling van je baby.

Dit arrangement is geschikt voor baby’s van 2 weken tot 8 maanden oud.

Zo ziet een baby float sessie eruit

1. Aanvang

Jullie worden 5 minuten voor aanvang verwacht. Zo kunnen we rustig van start gaan.

Vervolgens mag je de baby uitkleden op de speciaal ontworpen commode. Wij hebben een zwemluier voor je, die je nu aan kunt doen.

2. Floating sessie

Zijn jullie er helemaal klaar voor? Dan is het tijd om te gaan floaten. Je kleintje krijgt een speciale drijfband om, zodat hij/zij vrij kan bewegen in het water. Onze drijfbanden zijn veilig en voldoen volledig aan de Europese veiligheidseisen CE (EN71).

Het floaten vindt plaats in een eigen privé jacuzzi. Alles gaat onder begeleiding van één van onze daarvoor opgeleide professionals.

3. Klaar met floaten

Na 10 tot 30 minuten is de baby klaar met floaten. Het wordt dan vaak te zwaar of de baby wordt onrustig. We gaan terug naar de commode en wikkelen de baby in een zachte, warme badcape. Deze wordt door ons met mild, parfumvrij wasmiddel gewassen.

De floatsessie extra ontspannen afsluiten? Ga dan voor het ‘Float & Shantala’ arrangement. Je baby krijgt dan na de float sessie nog een heerlijke ontspannen Shantala babymassage.

Direct reserveren
float sessie bij de baby spa
De voordelen van floating voor je baby

Floaten bevordert zowel de emotionele als de lichamelijke ontwikkeling van je baby.
Wat voordelen op een rij:

 • Floaten verbetert de balans en coördinatie van je baby, wat op de lange termijn helpt bij het kruipen, lopen en zwemmen
 • Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme.
 • De tegendruk van het water helpt tegen krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering.
 • De float sessie is een lichte workout die helpt bij het versterken van de longen, de spieren en het hart van je kleintje.
 • Het gevoel van het water ondersteunt de ontwikkeling van de hersenen.

Praktische informatie

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om het optimale uit de sessie te halen:

 • Jullie worden 5 minuten voor aanvang verwacht. Zo kunnen we rustig van start gaan. Als u een kwartier of langer vertraagt bent, kan de afspraak helaas niet doorgaan.
 • Graag vragen wij je om je baby thuis te voeden zodat het nooit te druk wordt in onze zaak, zelf adviseren wij om je baby maximaal een uur van te voren nog voor het laatst te voeden.
 • Foto’s en video’s maken mag! Plaats je foto’s of video’s online dan vinden we het leuk als je @debabyspanederland in je bericht tagt.
 • Let op: fotografeer of film geen andere gebruikers van de Baby Spa zonder toestemming!
 • Zorg ervoor dat je baby voldoende heeft geslapen en een vol buikje heeft. Zo kan de baby het floaten het langst volhouden. Floaten kost namelijk veel energie! 
 • Het is fijn als de baby zich rustig voelt. Probeer je baby voor de sessie niet teveel bloot te stellen aan prikkels. Je kunt van te voren bijvoorbeeld beter niet uit eten gaan of gaan winkelen.
 • Wij hebben zwemluiers, handdoeken en massageolie. Voor de ouders hebben we drankjes en snacks. Koffie en thee zijn gratis. Wel is het handig om voldoende voeding mee te nemen om eventueel tussendoor te kunnen voeden.
 • Per baby mogen er twee volwassen bezoekers meekomen. Kinderen tot 10 jaar worden niet toegelaten, dit omdat zij een afleidende factor voor de baby’s kunnen zijn. Hiervoor maken wij GEEN uitzonderingen.